HAPTONOMISCHE MASSAGE


De therapeutisch masseur die op haptonomische basis werkt, combineert zijn kennis van de haptonomie met zijn massagekennis en richt zijn behandeling op de totale mens en niet op n specifieke klacht.


De haptonomische massage draagt ertoe bij dat je je soepeler, levendiger, zachter voelt. En van de eerste veranderingen die je zult merken, is dat je beter in je vel komt te zitten. Je wordt je veel bewuster van jezelf en leert de signalen die je lichaam geeft tijdig te voelen. Zo levert de massagebehandeling een positieve bijdrage aan de balans in je leven. Ook als je geen klachten hebt, kan het prettig zijn de behandeling te ondergaan en zo een moment voor jezelf te krijgen.

Tijdens de massage vraag ik je om je aandacht, gevoel te richten op mijn handen en daar te ervaren wat er gebeurd in je lichaam. Zo biedt de massage je de mogelijkheid meer inzicht te krijgen in jezelf en kan op die manier helend werken.

Haptonomische Massage 60 minuten:

De massage vindt plaats op de blote huid (ondergoed mag je aanhouden) en ik gebruik daarvoor een zoete amandelolie. Wanneer het nodig is werk ik ook met een spierverwarmende olie. Je ligt op je buik en ik begin met het masseren van je rug, nek, hoofd en tot slot je benen.
Vervolgens draai je op je rug en masseer ik je gezicht, armen en handen en ik eindig met de voeten.

Haptonomische Massage 90 minuten:

Deze massage begint hetzelfde als de massage van 60 minuten maar breidt zich uit met het masseren van de benen aan de voorkant en ook rug en nek krijgen een nog intensievere behandeling. Ook bestaat er de mogelijkheid dat je zelf aangeeft wat je nog nodig hebt.

 
home | welkom de visens e-mail